Psykologisk behandling på distans

iKBT - Internetbaserad kognitiv beteendeterapi

IKBT är en självhjälpsbehandling där du med stöd av en psykolog på egen hand arbetar med KBT. Du får möjlighet att prova på olika strategier för att hantera dina svårigheter genom regelbundna övningar och informationstexter.

För att få hjälp - anmäl intresse i appen Meliva (du kan enkelt logga in och skapa kostnadsfritt konto med BankID), som funkar i din webbläsare, eller som app till din Iphone eller Android. Det kostar inget att registrera sig, men du måste vara listad på en av våra vårdcentraler (det är lätt att lista sig direkt i appen).

Efter inlogg väljer du "Träffa psykolog", svarar på några frågor och beskriver vad du vill ha hjälp med. Därefter återkommer vi inom en vecka.

Kommunikationen med din psykolog sker per distans. Först ett videosamtal för kartläggning och bedömning, sedan sker kontakt i form av chatt en gång i veckan. Behandlingen består av 8–13 avsnitt. Du arbetar med varje avsnitt i en vecka. Några timmar i veckan behöver du avsätta för arbetet vid datorn och i vardagen när du ska utföra övningarna som du läser om.

IKBT sker genom en säker inloggning via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Behandlingsformen är ett bra alternativ för många och ofta lika effektiv som vanlig psykologisk behandling.

När passar iKBT?

Om du upplever:

För vem passar iKBT?

Är du intresserad av en iKBT? 

Logga in i Meliva

Eller ladda ned Meliva till din telefon:

Saknar du BankID? Kontakta oss på telefon:

031-722 11 90 (Ugglan Fredriksdal)
031-91 90 50 (Meliva Landvetter)