—Välkomna till

Fredriksdals Vårdcentral

Vårdcentralen

Coronaviruset/covid-19

Sök gärna information om coronaviruset på  1177.se eller Folkhälsomyndigheten – frågor och svar

Om du har feber, hosta eller andningsbesvär – ring vårdcentralen eller 1177. Patienter med luftvägssymtom hänvisas till speciell ingång, skylt finns vid ordinarie ingång.

Covid-19-vaccinering
Tillgången på vaccin är mindre än efterfrågan och vi får begränsade leveranser till vårdcentralen. Vi följer folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens prioriteringsordning. Om du har allmänna frågor kring vaccinering mot Covid-19 kan du ringa Västra Götalandsregionens informationstjänst, 010-473 94 30 (ej tidsbokning eller medicinska frågor).

UPPDATERING 2021-04-13:
Denna vecka kommer vi att få en leverans av vaccin och fortsätter vårt arbete med vaccinering mot Covid-19 enligt planen nedan. Tillgången på vaccin styr tidsplanen och vi kan inte lämna besked om när just du kan bli vaccinerad. Man kan inte välja vilket vaccin man får. Tackar man nej till ett visst vaccin är man inte garanterad att vaccineras i sin fas och man ansvarar själv för att kontakta en vaccinatör när vaccinationerna av allmänheten startat (fas 4).

Vi vaccinerar nu personer i grupp 2, i åldersordning, och just nu gäller det de som är födda 1946 eller tidigare. Du som blir aktuell för vaccination kommer att kontaktas av personal på vårdcentralen när det är dags. OBS! Ring inte vårdcentralen. Om det finns någon i grupp 1 som inte fått sin vaccination ber vi er kontakta vårdcentralen snarast.

Grupp 1: Personer som har hemtjänst samt boende i samma hushåll som dessa. Alla som tillhör denna grupp kommer att kontaktas av vårdcentralen via telefon. Vi vill göra er uppmärksamma på att vi ifrån vården aldrig efterfrågar bankuppgifter eller koder i samband med kontakt inför vaccineringen. Vaccinationen är helt kostnadsfri.

Grupp 2: Övriga personer som är 65 år och äldre, där de äldsta vaccineras först vid behov av prioritering. De som tillhör denna grupp kommer att få besked via telefon, sms eller brev. Vi vill göra er uppmärksamma på att vi ifrån vården aldrig efterfrågar bankuppgifter eller koder i samband med kontakt inför vaccineringen. Vaccinationen är helt kostnadsfri.

Grupp 3: Personer som är 60 – 64 år samt personer mellan 18 och 59 som har en sjukdom eller ett tillstånd som innebär en ökad risk. I första hand kommer denna grupp att boka tider via 1177 Vårdguidens e-tjänster

Grupp 4: Övriga vuxna personer över 18 år som inte tillhör en riskgrupp, prioritering sker efter ålder. 

Covid-testning vid pågående symtom
Du bokar själv tid på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Tänk på att du ska ha haft symtom de senaste 24 timmarna för att vi ska kunna testa. Om du inte kan boka är tiderna slut för dagen. Vi släpper löpande nya tider. Västra Götalandsregionen rekommenderar den som har haft covid-19 de senaste sex månaderna att inte testa sig på nytt. Den som har haft covid-19 kan uppvisa spår av viruset även när den har blivit frisk och inte längre är smittsam. Det blir alltså ett onödigt test och en belastning för provtagning, analys och smittspårning. 

Covid - antikroppstest 
Fr o m den 1 april upphör möjligheten att boka antikroppstester. Tester kommer endast att göras om det föreligger medicinsk indikation och om läkare ordinerat provtagning för antikroppar.

Vårdcentralen Fredriksdal
Med ett centralt läge och goda möjligheter att ta sig hit med såväl spårvagn (hållplats Elisedal) som med cykel eller till fots, kan du alltid enkelt komma på besök till oss. 

Du når oss via telefon, mail (ej patientärenden) eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Öppettider
Vardagar 07:00 - 17:00. 
Telefon tid 08:00 - 15:45, lunchstängt 11:45-13:00.
Tel 031-722 11 90

Utanför öppettiderna hänvisar vi till Alléjouren (Capio), Södra Allégatan 6, dropin-mottagning.

Kvalitet. Samma villkor gäller för oss som för alla andra vårdcentraler i Västra Götalandsregionen (VGR) och vår verksamhet är godkänd av VGR som årligen utför revision. SvedemNationella Diabetesregistret och Luftvägsregistret är exempel på nationella kvalitetsregister som vi deltar i.

Om du har synpunkter på vår verksamhet och hur du blivit bemött vill vi gärna att du kontaktar vår verksamhetschef Maria Carlsson på 
maria@lillugglan.se. 

  

Vi på Ugglans Vårdcentral är specialister på att ta hand om just dig och dina anhöriga. Med öppenhet och omtanke lyssnar vi på hela din historia för att sedan kunna tillämpa vår passion, det vill säga att ta hand om er på bästa sätt så att ni känner er helt trygga då ni går hem från mottagningen eller lägger på luren.

Kan vi av någon anledning inte hjälpa er hela vägen ser vi till att ni lotsas vidare till rätt instans.

Krutgummor och silverrävar

Välkomna till vår seniormottagning

För er som är födda innan och under 40-talet
Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår seniormottagning.

Här vänder vi oss till dig som behöver stöd i att samordna dina vårdkontakter eller önskar hjälp med provtagning, vaccinationer, såromläggningar, inkontinenshjälpmedel eller annat. Parkering finns i direkt anslutning till entrén. Har du svårigheter att ta dig till vårdcentralen så kommer vi givetvis hem till dig på ett hembesök.

På äldremottagningen träffar du en distriktssköterska med lång erfarenhet och god kunskap avseende vård av äldre. Målsättningen är att skapa tillgänglighet, kontinuitet och trygghet för dig och dina anhöriga.

Du kan ringa direkt till distriktssköterskan och boka tid eller för att få råd och stöd i hälso- och sjukvårdsfrågor, Tel. 0763-21 91 38

 Vi erbjuder

 • Specialister i allmänmedicin 
 • Barnläkare
 • Distriktssköterskor
 • Barnsjuksköterskor
 • Psykolog
 • Mottagning för astma/ KOL och Diabetes
 • Lab
 • Vaccinationer
 • Tillgång till Rehab
 • Bokningsbara akuttider och rådgivning via telefon 

Aktuellt på Ugglans Vårdcentraler

Covid vaccinering äntligen igång
Covid vaccinering äntligen igång

Vi har väntat länge men nu äntligen är vi igång med Grupp 2. Läs vidare om hur vi önskar att du gör innan du ringer oss.

Vår personal

Marina Ernelind

Marina Ernelind

Undersköterska

 

Susanna Engerström

Susanna Engerström

Sjuksköterska

Linda Olsson

Linda Olsson

Distriktssköterska/ diabetessköterska

Nina Sommar

Nina Sommar

Medicinsk sekreterare & receptionist

Suzanne Wallberg

Suzanne Wallberg

Specialist i allmänmedicin

Petter Jakobsson

Petter Jakobsson

Specialist i allmänmedicin

Catharina Branzell

Catharina Branzell

Barnläkare

Albin Svensson

Albin Svensson

Psykolog Tel. 079-337 6532

Monica Elmestam

Monica Elmestam

Sjuksköterska, astma & KOL

Emil Asbjörnsen

Emil Asbjörnsen

Specialistpsykolog, ansvarig psykologmottagning Tel. 0769-460056

Niklas Wall

Niklas Wall

Specialist i allmänmedicin, Medicinskt ansvarig

Gertrud Rosén Ohlsson

Gertrud Rosén Ohlsson

Sjuksköterska

Maryam Bozic

Maryam Bozic

ST-läkare

Anton Albinsson

Anton Albinsson

PTP-psykolog

Ellinor Asare

Ellinor Asare

ST-läkare

Elisabeth Söderberg

Elisabeth Söderberg

Distriktssköterska

Pernilla Thörnqvist

Pernilla Thörnqvist

Redovisningsansvarig & receptionist

Maria Carlsson

Maria Carlsson

Verksamhetschef & distriktssköterska

HannaKristin Einald

ST-läkare

Fredriksdals Vårdcentral

Hitta hit

 • POSTADRESS
  Ugglans vårdcentral
  Mölndalsvägen 77
  412 63 Göteborg

  BESÖKSADRESS
  Mölndalsvägen 77

  HÅLLPLATS
  Elisedal (Spårvagn nr 2 och 4)

  Tel Äldremottagingen 0763-21 91 38
 • 031-722 11 90
 • info@ugglansvc.se
 • Helgfria vardagar 07-17

Lista dig hos oss

Tryck på knappen för att gå vidare till 1177.se